Tévhitek a felhő informatikáról

Nem minden vállalat számára előnyös:

A felhő bármilyen, kis és nagyvállalat részére előnyös, csupán az adott szervezethez illő szolgáltatási típust kell kiválasztani, hogy hatékony legyen. Azt is érdemes átgondolni, hogy az informatikai környezet melyik részét érdemes bevonni ebbe a szolgáltatásba.

Nem biztonságos:

A felhőalapú architektúrák központosítottak és a folyamatok nagy része automatizált, ez alapvetően lecsökkenti az emberi erőforrás általi hibalehetőségeket a rendszerbe hatolás veszélyeit pedig minimálisra csökkenti. Magas szintű biztonságtechnika jellemzi a rendszert a dolgozók mobileszközökről is elérhetik adatvesztés vagy információsérülés nélkül.

A felhőben tárolt adatok feletti ellenőrzés elveszítése:

A megoldás erre, hogy a szolgáltatásra egy megfelelő referenciákkal rendelkező céget kell keresni, aki biztosítja, hogy az adatok biztonságban lesznek és a vállalat által előírt igényeknek megfelelnek, akár egy pénzügyi vagy jogi profilt képviselő vállalat esetében is.

A hagyományos számítástechnikánál drágább:

Nem szükséges drága hardver eszközökre költeni és a méretezhetőség is komoly érv a felhő mellett.

Nehéz a dolgozóknak betanulni a vállalati rendszerbe:

Egy jól kialakított felhőben a munkafolyamatok egyszerűbbé válnak és átláthatóbbak a korábbinál, ezért könnyebben megszokják a dolgozók. Az együttműködési szolgáltatások, így az okostelefonok által pedig gyorsabbá és könnyebbé ezáltal pedig hatékonyabbá válik a munka.

Az oldal egyes elemeinek szerkesztésénél külső forrást is felhasználtunk: Wikipedia